Houten terrassen oftewel houten vlonders worden steeds populairder. Deze zijn opgebouwd uit verschillende terrasplanken oftewel vlonderplanken die ongeveer één centimeter van elkaar af worden geplaatst. Hout geeft een natuurlijke en warme uitstraling en is veel makkelijker te bewerken en te onderhouden dan een tegelvloer. Een houten terras kan bijvoorbeeld gelegd worden in de tuin, op een balkon of op een dakterras. Daarnaast zorgt het ervoor dat het buitengevoel meer naar binnen gehaald kan worden. Als het terras qua look en feel aansluit bij bijvoorbeeld uw woonkamer wordt visueel een veel grotere woon- en leefruimte gecreëerd.

 

Wat zijn de mogelijkheden van een houten terras?

Het gebruik van het juiste hout voor een terras is zéér belangrijk. Deze moet stevig zijn, slijtvast en bestand zijn tegen zwammen en schimmels. Qua houtsoorten heeft u de volgende mogelijkheden:

  • Tropisch hardhout is een zeer sterke houtsoort welke nauwelijks onderhoud vergt en niet behandelt dient te worden met vernis. Een goed soort tropisch hardhout is bijvoorbeeld bankirai.
  • Europees hout is een goedkoper alternatief van tropisch hardhout. Het heeft echter wel een iets minder lange levensduur.
  • ThermoWood is een Scandinavisch dennenhout welke thermisch behandeld wordt met stoom en hitte. Deze houtsoort wordt ook wel thermisch hout genoemd. Het heeft dezelfde eigenschappen als tropisch hardhout maar is veel duurzamer.

Een houten terras is op bijna elke gewenste plek eenvoudig te plaatsen. Of u nu een ondergrond heeft van beton, tegels, palen, houten balken, gras of aarde: het is allemaal mogelijk. Het belangrijkste is dat het houten terras waterpas gelegd kan worden. Daarnaast kan een houten terras ook om een ingebouwde zwembad of jacuzzi gelegd worden of als omkasting hiervan.

 

Wat kost een houten terras op maat?

De kosten hangen af van een aantal verschillende punten en kunnen sterk uiteen lopen. De kosten zijn onder andere afhankelijk van:

  • De oppervlakte van het terras
  • Gekozen houtsoort
  • Benodigde fundering

Na het inventariseren van uw wensen maken wij een vrijblijvende offerte. Zo zult u nooit voor verrassingen komen te staan. U bent van harte uitgenodigd om inspiratie op te komen doen in onze showroom.

Eerst voorbeelden van terrassen zien?

Ga dan alvast aan de slag op onze Pinterest-pagina boordevol inspiratie én schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van onze laatste projecten en volg de nieuwste trends.

Email-teken

Met onze nieuwsbrief geven wij graag een kijkje in de keuken en blijft u op de hoogte van onze laatste projecten.