Welk type binnendeur?

Er zijn verschillende soorten binnendeuren. De twee meest gangbare deuren zijn de stompe deur en de opdekdeur. Een stompe deur valt in het kozijn en wordt afgehangen aan scharnieren. Buitendeuren zijn daarom vrijwel altijd stomp. Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn en wordt afgehangen met speciale scharnieren. Deze zijn makkelijker te plaatsen en laten minder tocht door.

Een architraaf is een sierlijst die u op uw deurkozijn kunt bevestigen. Zo kunt u een sierlijst laten maken die past bij uw inrichting. Een goede tip is om naar uw deur en plinten te kijken, zodat alles een mooi geheel wordt.

Weet u niet zeker welke deur u wilt? Laat u verrassen in onze showroom, waar verschillende soorten binnendeuren staan opgesteld. We hebben ook standaarddeuren in ons assortiment. Afwijkende maten maken we zelf en ook het glas zetten wij zelf in de deuren. (Wanneer dit in de fabriek wordt gedaan is er meer kans op breuk.)

Opties in maatwerk voor binnendeuren

Door de jaren heen hebben we al een grote variëteit aan klanten blij mogen maken met dé perfecte deur, inclusief specifieke wensen zoals bijvoorbeeld:

  • Een deur met glaswerk, zowel mat als helder glas.
  • Mooie vormen in het houtwerk, zoals V-groeven, cirkels en klassieke decoratie. Dit kan bij ieder houtmateriaal, zelfs bamboe.
  • Klinken in alle soorten en maten van het topmerk Karcher.
  • Sloten en scharnieren.

Hoe wordt uw binnendeur gemaakt?

Samen kijken we naar uw specifieke wensen en naar de benodigdheden. Denk aan de samenstelling van de deur, de draairichting, het slot, de deurkruk, accessoires en eventueel de lijst.

Nadat we uw wensen zorgvuldig in kaart hebben gebracht gaan wij aan de slag met een tekening. Wanneer u akkoord gaat maken we in onze eigen werkplaats uw binnendeur. Na vervaardiging komen wij uw binnendeur op locatie monteren.

Wat kost een binnendeur?

De prijs van een binnendeur is afhankelijk van een aantal factoren:

  • De afmetingen van de deur
  • Het soort hout dat u wilt gebruiken.
  • Welke extra’s u in de deur wilt verwerken, zoals glaswerk of patronen in het hout.

We vinden het belangrijk dat u niet voor verrassingen komt te staan. Daarom inventariseren wij graag eerst uw wensen en maken vervolgens een vrijblijvende offerte.

Eerst voorbeelden van binnendeuren zien?

Ga dan alvast aan de slag op onze Pinterest-pagina boordevol inspiratie én schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van onze laatste projecten en volg de nieuwste interieurtrends.

Email-teken

Met onze nieuwsbrief geven wij graag een ‘kijkje in de keuken’ en blijft u op de hoogte van onze laatste projecten.