Binnendeuren op maat zijn vaak onvermijdelijk, zeker wanneer u aan specifieke maten gebonden bent of als u een volledig eigen draai aan uw interieur wilt geven. Ook binnen de huidige woontrends met prachtige, hoge plafonds wordt het steeds wenselijker om binnendeuren op maat te laten maken. Zo bent u er altijd van verzekerd dat uw binnendeuren in proportie zijn met de rest van uw interieur.

Wilt u de binnendeuren in uw huis graag laten vervangen, maar weet u nog niet precies waar u naar op zoek bent of wat de mogelijkheden zijn? Hieronder bespreken we alvast een greep uit de mogelijkheden.

Nieuwe binnendeuren op maat

Houten binnendeuren zijn nog steeds razend populair. Dit heeft vooral te maken met de warme uitstraling van houten binnendeuren. Wanneer u besluit om een deur op maat te laten maken, kunt u zelf de gewenste houtsoort kiezen. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en voor- en nadelen. Ongeacht hoe hoog, breed of dik de deur moet zijn, met een binnendeur op maat van Henk van Leeuwen Timmerwerken zit u altijd goed. Het realiseren van zulke deuren stopt natuurlijk niet alleen bij het formaat zelf. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor extra’s zoals:

  • Een binnendeur op maat met glaswerk, in zowel mat glas als helder glas.
  • Sierlijke vormen in uw deur zoals V-groeven, cirkels en klassieke decoratie.

Welke soorten houten binnendeuren zijn er?

Bij Henk van Leeuwen Timmerwerken werken wij uitsluitend met houten binnendeuren op maat. Dit unieke en veelzijdige product kan in alle soorten en maten gerealiseerd worden.

Een binnendeur dient zowel als een praktische als esthetische oplossing voor in huis. Binnendeuren voorkomen tocht en geluidsoverlast, bieden privacy en verdelen het huis in verschillende ruimtes die ieder hun eigen functie hebben. De mogelijkheden voor een nieuwe binnendeur op maat zijn ontzettend groot, waardoor Henk van Leeuwen voor ieder interieur wel dé perfecte binnendeur op maat kan ontwerpen. Als we specifiek kijken naar de manier van monteren, onderscheiden we stompe binnendeuren, opdek binnendeuren en schuifdeuren. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden met betrekking tot de look and feel van onze binnendeuren. Kiest u voor een houten binnendeur met veel glas, een klassieke paneeldeur of een industriële deur?

Stompe binnendeur

Een stompe deur is het tegenovergestelde van een opdekdeur. Een stompe binnendeur valt in het kozijn en wordt afgehangen aan scharnieren. De naad tussen de deur en het kozijn is bij stompe deuren dus zichtbaar, waardoor de kans op tocht wat groter is. Ook bij buitendeuren wordt vaak gebruik gemaakt van stompe deuren.

Opdek binnendeur

Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn en wordt afgehangen met speciale scharnieren. Vaak zijn dit soort deuren eenvoudiger te plaatsen. Ook sluiten opdek binnendeuren de ruimte beter af, waardoor u minder last zult hebben van geluidsoverlast of tocht.

Schuifdeur

Schuifdeuren zijn razend populair en niet meer weg te denken uit het interieur. Of u nu op zoek bent naar een schuifdeur met een stoere, industriële look of een modern schuifdeursysteem, de schuifdeuren van Henk van Leeuwen zijn een echte eyecatcher! U kunt de deuren zo extravagant of simplistisch maken als u zelf wilt.

Houten deur met glas

Heeft uw woning over het algemeen al wat minder lichtinval of is uw woonruimte onderverdeeld in ‘hokken’? Dan zijn houten deuren met veel glas echt een aanrader. Ze laten niet alleen het licht door, maar laten de ruimte ook optisch groter lijken. Doordat u via de glazen deur naar een andere ruimte in huis kunt kijken, lijkt de woonoppervlakte direct een stuk groter. en dat terwijl tocht en geluid vanuit de andere ruimte toch heel goed geweerd worden.

Paneeldeur

Paneeldeuren zijn voorzien van een of meerdere dieperliggende panelen die een mooi diepte-effect creëren. Daarnaast geven de panelen de binnendeur een klassieke en chique uitstraling. Paneeldeuren waren erg populair in de jaren ‘30 tijd, maar zijn weer terug van weggeweest. We zien ze dan ook steeds vaker terug in moderne interieurs met klassieke accenten.

Industriële deur

Industriële deuren bestaan voor een groot deel uit glas en worden gekenmerkt door een stoer en robuust karakter. Men denkt al snel dat industriële deuren standaard van metaal gemaakt worden, maar dit is niet altijd het geval. Een houten industriële deur behoort ook tot de mogelijkheden.

Kosten binnendeuren op maat

De kosten van binnendeuren op maat zijn afhankelijk van de soort binnendeur, de materialen, afmetingen en eventuele maatwerkoplossingen. Ook het hang- en sluitwerk van de binnendeur speelt een belangrijke rol in het kostenplaatje. Denk hierbij aan de soort scharnieren en de gewenste deurknop of deurklink.

Voor een vrijblijvende prijsopgave nodigen we u graag uit voor een afspraak in onze showroom. Wij wisselen graag ideeën met u uit voor slimme, kostenbesparende oplossingen en geven u eerlijk advies. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Naast binnendeuren op maat, kunt u bij ons ook terecht voor een nieuwe trap op maat, traprenovatie, luxe inloopkasten, keukenrenovatie en maatwerk keukens.

Binnendeuren Limburg

Woont u in Limburg en bent u op zoek naar een specialist in binnendeuren op maat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Al onze binnendeuren worden met ambachtelijk vakmanschap vervaardigd door ons team van professionals. Door naar uw wensen te luisteren en slim naar de ruimtes in uw woning te kijken, maken wij uw huis af met binnendeuren op maat die perfect in uw interieur passen.

Wilt u naast uw binnendeuren ook graag uw buitendeuren vervangen? Ook voor een buitendeur op maat kunt u bij ons terecht!

Inspiratie voor uw binnendeuren op maat?

Wilt u voor uw bezoek aan onze showroom graag eerst wat inspiratie opdoen? Ga dan alvast aan de slag op onze Pinterest-pagina boordevol inspiratie voor binnendeuren op maat en schrijf u meteen in voor onze nieuwsbrief! Zo blijft u altijd op de hoogte van onze laatste projecten en de nieuwste interieurtrends.

Email-teken