Boeiboorden, ook wel boeidelen of windveren genoemd, zijn erg belangrijk om wind en regen tegen te houden zodat deze niet tussen de dakbedekking/dakpannen en de gevel kunnen komen. Daarnaast heeft deze dakrandbekleding een isolerende functie. Boeiboorden zijn er voor elk soort woning en geven een fraai uitzien. Veel mensen komen in de lente tot de conclusie dat deze moeten worden vervangen. In de winter krijgt uw dak te maken met barre omstandigheden. Houtrot is dan ook vaak het resultaat hiervan. Het zelf vervangen is een hele klus omdat het vaak op grote hoogte moet gebeuren.

Heeft u oude of verrotte boeiboorden?

Wanneer u oude of verrotte boeiboorden heeft, is het belangrijk om deze op tijd te laten vervangen. De kans dat deze niet meer waterdicht zijn is namelijk erg groot. Het gevolg hiervan is waterschade en dit kan leiden tot veel extra kosten. Stel de vervanging of renovatie daarom niet uit en regel vandaag nog een vrijblijvende offerte via Henk van Leeuwen.

Van welk materiaal worden boeiboorden gemaakt?

U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en materialen zodat deze naadloos aansluiten bij de stijl van uw woning. Qua materialen kunt u bijvoorbeeld kiezen uit hout kunststof, multiplex (schilderbaar) of trespa van toonaangevende merken als Keraliet, Plastisol, Unipanel of Rockpanel. Het grote voordeel van de materialen die wij gebruiken is dat deze onderhoudsvrij, kleurvast en UV-bestendig zijn. Op deze manier heeft u er de komende jaren geen omkijken meer naar.

Wat kosten boeiboorden op maat?

De kosten lopen sterk uiteen en hangen van veel verschillende factoren af. Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Het materiaal;
  • De oppervlakte;
  • De benodigde uren voor het vervangen;
  • De huidige staat van het dak;
  • Eventuele extra opties zoals spotjes.

Onze vakmensen komen graag bij u thuis langs om een advies op maat te geven. Zo kunt u samen uw wensen bespreken en ontvangt u een vrijblijvende offerte.

Eerst voorbeelden van boeiboorden zien?

Ga dan alvast aan de slag op onze Pinterest-pagina boordevol inspiratie én schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van onze laatste projecten en volg de nieuwste trends.

Email-teken

Met onze nieuwsbrief geven wij graag een kijkje in de keuken en blijft u op de hoogte van onze laatste projecten.