Heeft u recentelijk een nieuwe woning gekocht of bent u van plan om flink te verbouwen en wilt u graag een trap op maat laten maken? Dan bent u bij Henk van Leeuwen aan het juiste adres! 

Of u nu interesse heeft in een vaste trap naar zolder, een houten trap op maat of PVC trapbekleding van mFLOR, de mogelijkheden zijn oneindig groot. Wilt u dat wij van uw trap een echte eyecatcher maken? Of heeft u zelf al een ontwerp in gedachten, maar wilt u het design nog verder laten aanscherpen? Geen probleem! Wij vertalen uw wensen graag in een trap op maat, waarbij u niet gebonden bent aan standaardmaten, maar juist tot in de kleinste details de look and feel van uw trap kunt bepalen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke trap of een moderne trap met een combinatie van verschillende materialen. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, al onze trappen worden met echt ambachtelijk vakmanschap vervaardigd.

Trap op maat laten maken in Limburg?

Woont u in Limburg en bent u op zoek naar een specialist in maatwerk trappen? Bezoek dan nu onze showroom in Susteren en laat u inspireren door onze vakmensen. 

Heeft u al eens nagedacht over een houten lambrisering? Deze blikvanger kan snel gerealiseerd worden en u kunt er uw trappenhuis of hal geweldig mooi mee afwerken. Daarnaast beschermt een lambrisering uw muren tegen vuil en andere gebruikssporen. Hout kan namelijk beter tegen een stootje en vuil kan een stuk makkelijker verwijderd worden van een houten lambrisering dan van de muur zelf. Ook voor muurleuningen, traphekjes, balustrades en de overloop kunt u bij ons terecht. 

Hoe wordt uw nieuwe trap op maat gemaakt?

In de showroom maken wij een uitgebreide ontwerptekening. Na akkoord wordt uw nieuwe trap op maat in onze eigen werkplaats met de hand vervaardigd. Na het vervaardigen van de traponderdelen wordt de maatwerk trap op locatie vakkundig in elkaar gezet. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de afwerking van de trap en het trapgat. Nadat ook de eventuele extra onderdelen zoals muurleuningen, traphekjes of balustrades zijn bevestigd, zit onze taak erop en is het uw beurt om te genieten van uw gloednieuwe trap op maat. Kortom, wij bieden u een totaalpakket met de perfecte trap als eindresultaat.

Verschillende soorten trappen op maat

Afhankelijk van de ruimte en uw specifieke wensen, gaan wij samen met u in gesprek over de mogelijkheden. U heeft bij ons de keuze uit de volgende trappen:

Steektrappen

Een steektrap is een rechte trap die twee verdiepingen met elkaar verbindt. Het is de meest standaard trap binnen ons assortiment en deze trap kan dan ook in bijna iedere woning geplaatst worden. Een steektrap komt zowel in open als gesloten vorm voor. 

Onderkwart trappen en bovenkwart trappen

Deze trappen draaien in de looprichting een kwartslag. Bij een onderkwart trap bevindt deze draai van 90 graden zich aan de onderkant van de trap en bij een bovenkwart trap draait de trap juist aan de bovenkant een kwartslag.

Wenteltrappen

Een wenteltrap is een trap die in een soort spiraal omhoog loopt, waarbij geen centrale draagstructuur aanwezig is. Deze trappen zijn een echte blikvanger in huis en stralen een bepaalde elegantie uit. Wenteltrappen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en worden vaak gekozen vanwege hun ruimtebesparende eigenschap. 

Zwevende trappen

Een zwevende trap, ook wel zweeftrap genoemd, is de modernste trap op maat uit ons assortiment. De treden van deze designtrap wordt rechtstreeks aan de muur bevestigd, waardoor het lijkt alsof de treden ‘zweven’. Dit zorgt voor meer lichtinval en een prachtig, ruimtelijk effect. 

Halfslag trappen

Halfslag trappen draaien 180 graden rondom een spil. De trap kan hierbij zowel naar links of rechts draaien. Daarnaast kunnen halfslag trappen zowel open als gesloten geleverd worden. 

Diverse houtsoorten voor uw trap op maat

Hout is altijd een geschikte keuze voor uw trap. Een houten trap is tijdloos, blijft lang mooi en kan op verschillende manieren worden bewerkt. U heeft hierbij de keuze uit verschillende houtsoorten, zoals een eiken trap, gestoomd beuken, esdoorn, mahonie, merbau, wengé of bamboe. Is uw trap nog van goede kwaliteit, maar wel aan een flinke opknapbeurt toe? Overweeg dan traprenovatie met hout. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, Henk van leeuwen is specialist in houten trappen in Limburg. Daarnaast kunt u er natuurlijk voor kiezen om uw trap in een ander materiaalsoort uit te laten voeren, zoals de PVC trapbekleding van mFLOR

Inspiratie opdoen voor uw maatwerk trap?

Wilt u voor uw bezoek aan onze showroom graag wat inspiratie opdoen? Ga dan alvast aan de slag op onze Pinterest-pagina boordevol trappen en schrijf u vooral in voor onze nieuwsbrief! Zo blijft u altijd op de hoogte van onze laatste projecten en de nieuwste trends op het gebied van trappen. Neem uw ideeën gerust mee naar onze showroom. Wij vertalen uw wensen graag in een maatwerk trap die perfect past binnen uw interieur. 

Naast een trap op maat, kunt u bij ons tevens terecht voor inloopkasten, maatwerk meubels, keukens op maat en binnendeuren op maat.

Email-teken