Een nieuwe tuinpoort vervult voornamelijk een functionele behoefte. U wilt uw tuin en woning natuurlijk veilig af kunnen sluiten. Een stevige tuinpoort met een goed slot is hiervoor een must.

Eenmaal een stevige en veilige tuinpoort gerealiseerd kan deze ook een decoratieve behoefte vervullen. Zo kan de tuinpoort aansluiten op de stijl van uw huis zodat het een aantrekkelijk geheel wordt. Henk van Leeuwen Timmerwerken houdt rekening met beide aspecten. Op deze pagina vertellen wij u meer over tuinpoorten op maat.

Kies direct een onderwerp of neem contact met ons op!

 • De voordelen van een houten tuinpoort
 • Welke houtsoorten zijn mogelijk
 • Welke soorten tuinpoorten zijn er
 • Wat kost een tuinpoort op maat
 • Inspiratie voor mijn tuinpoort

De voordelen van een houten tuinpoort

De keuze voor een houten tuinpoort is volgens ons zeer verstandig. Dit brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. Bij Henk van Leeuwen Timmerwerken maken wij namelijk al onze producten volledig op maat. Dit betekent dat wij luisteren naar uw wens, slim gebruik maken van de ruimte en een product op maat ontwerpen en realiseren. Dit kan dus afwijken van de standaardafmetingen die gebruikt worden.

Verder zorgen wij ervoor dat de tuinpoorten bestendig zijn tegen inbraak. Een stevige tuinpoort met een kwalitatief slot zijn hiervoor namelijk uiterst belangrijk. Daarnaast wilt u natuurlijk een tuinpoort waar u zich veilig bij voelt.

Tot slot kan naast het functionele gedeelte de tuinpoort ook op decoratief niveau aangepast worden zoals u dat wilt. Zo kan ervoor worden gezorgd dat de tuinpoort in dezelfde stijl als uw woning en tuin wordt gemaakt. Overigens is hout een duurzaam product waardoor uw tuin een natuurlijk karakter blijft behouden.

Welke houtsoorten kunnen worden gebruikt?

Henk van Leeuwen Timmerwerken maakt uitsluitend tuinpoorten op maat van hout. De mogelijkheden hierin variëren enorm. U heeft namelijk ruimschoots keuze. Onze specialisten gaan met u in gesprek en luisteren naar de wens die u in gedachte heeft. Vervolgens komen wij samen tot een passende oplossing.

De tuinpoorten kunnen volledig van hout worden gemaakt maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een stalen frame voor extra stevigheid. Hout geeft een natuurlijke uitstraling en is bovendien duurzaam. De soorten hout waar wij doorgaans mee werken zijn als volgt. Andere houtsoorten zijn in overleg ook mogelijk.

 • Douglashout
 • Eikenhout
 • Geïmpregneerd Vurenhout
 • Hardhout

Welke soort tuinpoorten op maat zijn er mogelijk?

Henk van Leeuwen maakt tuinpoorten op maat voor alle soorten afmetingen. Er zijn twee soorten tuinpoorten waaruit u kunt kiezen:

 • Looppoort: een looppoort of tuindeur is een poort die enkel geschikt is voor personen en tweewielers. Deze wordt vaak gebruikt aan de zijkant van een woning om de doorgang van voor- naar achtertuin te beveiligen.
 • Draaipoort: een draaipoort is een veelvuldig gebruikte tuinpoort. Deze poort is groot genoeg om met een auto of ander motorvoertuig het terrein op te rijden. Draaipoorten bestaan meestal uit één of twee poorten die naar binnen of naar buiten toe openen. Een draaipoort met twee poorten wordt ook wel dubbele tuinpoort genoemd.

Bovenstaande tuinpoorten kunnen zowel manueel als elektrisch geleverd worden. Onze elektrische poorten kunnen bediend worden middels een afstandsbediening of smartphone. Daarnaast is het ook mogelijk om sensoren te plaatsen.

Wat kost een tuinpoort op maat?

De kosten van een tuinpoort op maat lopen sterk uiteen en zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan:

 • Het soort tuinpoort (loop-, draai- of schuifpoort)
 • Materiaalgebruik van de tuinpoort (soort hout)
 • Breedte en hoogte van de tuinpoort
 • Eventuele extra opties zoals elektrische bediening

Na het inventariseren van uw wensen maken wij een vrijblijvende offerte. Zo zult u nooit voor verrassingen komen te staan. U bent van harte uitgenodigd om inspiratie op te komen doen in onze showroom.

Inspiratie voor uw tuinpoort op maat

Ga dan alvast aan de slag op onze Pinterest-pagina boordevol inspiratie én schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van onze laatste projecten en volg de nieuwste trends.

Email-teken

Met onze nieuwsbrief geven wij graag een kijkje in de keuken en blijft u op de hoogte van onze laatste projecten.