Een trap is een van de meest gebruikte loopruimten in huis. Het is dan ook geen wonder dat een trap vaak meer slijtageplekken vertoont dan de normale vloeroppervlakken in huis. Om deze reden is het belangrijk om de trap te bekleden met materiaal dat wel tegen een stootje kan. Misschien zat u in eerste instantie te denken aan houten overzettreden, maar wat dacht u van PVC trapbekleding? 

Lange tijd was tapijt een veelgekozen trapbekleding. Ook traprenovatie met hout is al een tijdje erg geliefd. Maar toch zien wij dat men bij traprenovatie steeds vaker kiest voor PVC trapbekleding. Tapijt oogt heel warm en is geluiddempend, maar blijft niet zo lang mooi. Al snel zult u een duidelijk verschil zien tussen het loopgedeelte en het overige deel van de trap. Houten trappen hebben veel charme en ogen mooi strak, maar hout is erg gehorig, glad en raakt snel beschadigd. PVC trapbekleding is dan dé ideale oplossing. Het materiaal is makkelijk te onderhouden, enorm sterk, zacht voor de voeten én slijtvast. Daarnaast draagt de trap bij aan een veilige leefomgeving vanwege de gedegen antisliplaag. Hierdoor zult u een stuk minder snel uitglijden. Ook van loopgeluiden zult u niet veel last hebben, aangezien PVC trapbekleding een perfecte akoestische demping heeft. 

PVC traprenovatie is niet alleen een economische toevoeging voor uw huis, maar tevens een duurzame beslissing. Het materiaal is namelijk volledig recyclebaar en bij het productieproces wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de nabije omgeving. Bij een PVC traprenovatie maakt Henk van Leeuwen gebruik van het topmerk mFLOR. 

PVC traprenovatie in verschillende kleuren en patronen

De PVC trapbekleding van mFLOR is beschikbaar in ontzettend veel verschillende kleuren en natuurgetrouwe designs. Gaat u voor een warme houtlook of past een strakke betonlook toch beter in uw interieur? Daarnaast kunt u kiezen uit een breed scala aan kleuren. 

Dankzij de nieuwste printtechnieken ziet geen enkele overzettrede er exact hetzelfde uit en kunnen zelfs voelbare nerfstructuren nagebootst worden. Hierdoor is uw mFLOR PVC trap niet meer te onderscheiden van een echte houten trap. 

U bent van harte welkom in onze showroom in Susteren om alle opties te bekijken. Wij helpen u graag verder bij het kiezen van de juiste soort PVC trapbekleding voor een succesvolle traprenovatie.

De voordelen van mFLOR PVC

De PVC traprenovatie van mFLOR is razend populair vanwege de vele voordelen. Een paar van deze voordelen hebben we hiervoor al kort besproken, maar we zetten ze graag voor u nog eens kort op een rijtje:

 • Stevig materiaal;
 • Een mooie, strakke uitstraling;
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Geluidsdempend; 
 • Duurzaam en bijzonder slijtvast;
 • Zacht voor de voeten. 

Wat kost PVC trapbekleding?

De materiaalkosten van PVC traprenovatie zijn over het algemeen vrij laag en vooral afhankelijk van het aantal de treden en het soort trap. Zo kost het bijvoorbeeld meer tijd om een gesloten trap te bekleden met PVC trapbekleding dan een open trap. Een aantal andere factoren die een rol spelen in het kostenplaatje PVC traprenovatie zijn:

 • Het al dan niet vervangen van de trapwangen (zijkanten van de trap)
 • Het eventueel plaatsen van een nieuwe trapleuning
 • Het vervangen van de stootborden
 • Het inbouwen van trapverlichting
 • Extra antislip strips

Om u een goede kostenindicatie te kunnen geven, raden wij u aan om een vrijblijvende afspraak te maken in onze showroom. Dan kunnen wij rustig de tijd nemen om samen uw specifieke wensen te bespreken en onderling ideeën uit te wisselen. U ontvangt dan een advies op maat, zodat u later nooit voor verrassingen zult komen te staan. 

Traprenovatie Limburg, wij zijn dé specialist

Woont u in Limburg en bent u op zoek naar een specialist in PVC traprenovatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij ontwerpen en realiseren al onze projecten in onze eigen werkplaats, waar uw trap met echt ambachtelijk vakmanschap wordt vervaardigd. Heeft u iets specifieks in gedachten? Wij denken graag mee en houden wel van een uitdaging! Ons team van professionals vertaalt uw wensen met veel passie in een uniek, verfijnd design. 

Niet alleen voor PVC trapbekleding bent u bij ons aan het juiste adres. Ook muurleuningen, traphekjes, balustrades, lambriseringen en de overloop kunnen wij voor u verzorgen. Hierbij houden we de laatste trends op het gebied van traprenovatie altijd in ons achterhoofd. 

Bent u van plan om ook de rest van het huis te verbouwen? Dan kunt u ook voor maatwerk meubels, keukens op maat en binnendeuren op maat bij ons terecht.

Traprenovatie of nieuwe trap op maat?

Blijkt traprenovatie bij nader inzien toch niet voldoende doordat de kwaliteit van uw trap zodanig verslechterd is dat deze het beste in zijn geheel vervangen kan worden? Dan kunt u bij ons terecht voor een volledig nieuwe trap op maat. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij uitgegroeid tot echte specialisten op het gebied van maatwerk. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u in onze showroom in Susteren.

Eerst PVC traprenovatie voorbeelden zien?

Wilt u voor uw bezoek aan onze showroom al graag wat inspiratie opdoen? Ga dan alvast aan de slag op onze Pinterest-pagina boordevol inspiratie rondom traprenovaties én schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Zo blijft u altijd op de hoogte van onze laatste projecten en de nieuwste trends op het gebied van traprenovatie.

Email-teken