Een trap speelt een belangrijke en functionele rol in het verbinden van de verschillende verdiepingen in uw interieur. Maar wat als uw trap verouderd is of niet meer aansluit bij de rest van uw interieur? Wellicht kan een traprenovatie met hout dan de ideale oplossing bieden. De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos. 

Verander een gesloten trap in een open trap of andersom voor een geheel nieuwe uitstraling. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om slim gebruik te maken van de ruimte achter uw trap door deze op te vullen met een handige opbergruimte in de vorm van een kast. Of wat dacht u van een Z-trap? Deze trap staat bekend om de eenvoudige, maar sierlijke uitstraling en is razend populair. Bij deze soort trap wordt het stootbord schuin op de trede geplaatst, in plaats van haaks, zoals bij een ‘normale L-trap’. Deze unieke zigzagvorm geeft de trap een bijzondere uitstraling. 

Laat het team van Henk van Leeuwen u helpen en inspireren. Door naar uw wensen te luisteren en slim naar uw woning te kijken, komen we samen tot een mooie en geslaagde traprenovatie.

Traprenovatie Limburg

Woont u in Limburg en bent u op zoek naar een specialist in traprenovatie? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Alle traprenovaties met hout worden vakkundig en zonder hak- of breekwerk uitgevoerd. Afhankelijk van uw wensen wordt de gehele trap voorzien van nieuwe overzettreden en zijwanden. Hierdoor krijgt de trap de uitstraling van een gloednieuwe, massieve trap. Daarnaast besteden wij extra aandacht aan de afwerking van de trap en het trapgat. 

Heeft u altijd graag een houten lambrisering gewild? Deze kunnen wij geheel naar wens voor u maken! Ook muurleuningen, traphekjes, balustrades en de overloop kunnen wij voor u verzorgen. Hierbij houden we de laatste trends op het gebied van traprenovatie altijd in ons achterhoofd. 

Kraakt uw trap? Met een traprenovatie wordt uw trap niet alleen uit esthetisch oogpunt aangepakt, maar ook geluiddempend gemaakt.

Houten trap Limburg renoveren

Hout is altijd een perfecte match, ongeacht van welk materiaal uw trap gemaakt is. Een houten trap heeft een tijdloze uitstraling en oogt knus. U kunt uit diverse houtsoorten kiezen,  zoals eiken, gestoomd beuken, esdoorn, mahonie, merbau, wengé, of bamboe. Combineer hout met een contrasterend stootbord voor een strakke uitstraling. Wilt u juist graag een neutrale en wat rustigere uitstraling? Ga dan voor een lichtere houtsoort. Uiteraard kan iedere houtsoort bewerkt worden naar uw specifieke wens.

Deze trappen zijn door het team van Henk van Leeuwen Timmerwerken gerenoveerd. U kunt bij ons ook terecht voor een houten trap op maat.

Bij het renoveren van een houten trap maken we daarnaast onderscheid tussen twee verschillende vormen van traprenovatie, namelijk:

  • Traprenovatie met houten overzettreden
  • Traprenovatie met behoud van het oorspronkelijk karakter

Traprenovatie met houten overzettreden

De snelste en ook meest gebruikte methode om een trap te renoveren, is door de bestaande traptreden te bekleden met overzettreden. Dit noemen we ook wel het ‘trede-over-trede principe’. Overzettreden hebben een minimale dikte en geven uw trap binnen no-time een geheel nieuw uitstraling. 

Traprenovatie met behoud van het oorspronkelijke karakter

Wilt u juist graag de charme van uw oude houten trap in ere herstellen? Dan kunt u ervoor kiezen om uw trap op te schuren of te zandstralen. Houd er wel rekening mee dat dit een stuk tijdrovender is. Bij zandstralen worden zandkorrels onder hoge druk op de trap gespoten. Hierdoor wordt het zuivere hout opnieuw zichtbaar. Vergeleken met schuren, is zandstralen een stuk sneller. Ook het resultaat is bij zandstralen een stuk egaler. Traprenovatie met behulp van zandstralen kan enkel toegepast worden bij harde houtsoorten zoals bijvoorbeeld beukenhout of eikenhout. 

Welke houtsoort is het meest geschikt voor uw traprenovatie?

Zoals eerder besproken kunt u kiezen uit veel verschillende soorten hout, zoals eiken, gestoomd beuken, esdoorn, mahonie, merbau, wengé, of bamboe. Het soort hout is geheel afhankelijk van de uitstraling die u graag aan uw trap wilt geven. We bespreken de verschillende houtsoorten kort om u alvast een idee te geven:

Eiken overzettreden

Een eiken trap heeft een natuurlijke uitstraling met een uniek patroon van de nerven. Daarnaast is eikenhout zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Een trap wordt meestal intensief gebruikt, maar eikenhouten traptreden zullen hier niet snel onder lijden.

Gestoomd beuken

Onze overzettreden van beukenhout worden in de meeste gevallen gestoomd, waardoor het hout een mooie, zachtroze kleur krijgt. Deze houtsoort heeft een egale structuur met een fijne nerf en is vrij hard. Het is een van onze duurdere houtsoorten, maar vanwege de goede kwaliteit zult u jarenlang plezier hebben van uw houten trap.

Esdoorn

Bent u op zoek naar een mooie, lichte houtsoort voor uw trap? Overweeg dan esdoorn overzettreden. Dankzij de lichte crèmekleur, past deze kleur trap perfect binnen een modern interieur of een Scandinavisch interieur. Esdoornhout is zeer geschikt voor trappen, omdat het makkelijk bewerkbaar en bijzonder slijtvast is.

Mahonie overzettreden

Mahoniehout wordt vaak gekozen vanwege de prachtige dieprode kleur. In combinatie met de fijne nerf en vlamtekening in het hout, geeft deze houtsoort uw trap een zeer chique uitstraling. Deze harde houtsoort is slijtvast, waardoor u lang plezier zult hebben van uw trap.

Merbau, wengé of bamboe

Deze houtsoorten zijn misschien wat minder bekend, maar absoluut niet minder mooi. Merbau is een donkere houtsoort die de trap een klassieke uitstraling geeft. Daarnaast is deze houtsoort erg hard en slijtvast. 

Wengé hout is een donkerbruine, tropische hardhoutsoort uit centraal Afrika en wordt gezien als een van de meest luxe houtsoorten. 

Traptreden uit bamboehout hebben niet alleen een mooie, rustige uitstraling, maar zijn ook nog eens bijzonder duurzaam en slijtvast. Daarnaast is het een stabiele houtsoort die nauwelijks krimpt of uitzet bij temperatuurschommelingen.

De volgende trappen zijn door het team van Henk van Leeuwen Timmerwerken gerenoveerd. Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden.

Traprenovatie: voor en na

Kosten traprenovatie met hout

Een traprenovatie is in veel gevallen goedkoper dan een compleet nieuwe trap. De exacte kosten zijn afhankelijk van de materialen en eventuele bouwkundige aanpassingen. Bent u op zoek naar een traprenovatie in Limburg? Voor een vrijblijvende prijsopgave nodigen we u graag uit voor een afspraak in onze showroom. Wij wisselen graag ideeën met u uit voor slimme, kostenbesparende oplossingen en geven u eerlijk advies. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u met een gerust hart uw trap renoveren.

Naast traprenovaties verzorgen wij ook volledige keukenrenovaties in Limburg.

Nieuwe trap op maat of PVC trapbekleding van mFLOR?

Twijfelt u nog tussen een traprenovatie met hout of PVC trapbekleding? Dat horen wij wel vaker! U kunt zich in dit geval het beste nog even verdiepen in onze PVC trapbekleding van mFLOR, zodat u daarna met volle overtuiging de juiste keuze kunt maken. We bespreken hier uitgebreid de voordelen van PVC trapbekleding en de verschillende kleuren en patronen waaruit u kunt kiezen. 

Blijkt traprenovatie bij nader inzien toch niet voldoende doordat de kwaliteit van uw trap zodanig verslechterd is dat deze het beste in zijn geheel vervangen kan worden? Dan kunt u bij ons terecht voor een volledig nieuwe trap op maat. Wij vertalen uw idee naar een creatief ontwerp op maat dat perfect aansluit op uw wensen en interieur. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan vrijblijvend langs in onze showroom in Susteren.

Inspiratie voor uw traprenovatie?

Ga dan alvast aan de slag op onze Pinterest-pagina boordevol traprenovaties én schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van onze laatste projecten en volg de nieuwste trends.

Email-teken