Een speciaal voor u ontworpen tuinhuis of blokhout in Limburg? Wij maken zowel houten tuinhuisjes op maat als houten blokhutten op maat. Het zijn ideale oplossingen als u méér ruimte nodig heeft om bijvoorbeeld uw waardevolle spullen droog en veilig op te slaan. Uw tuinhuis op maat in Limburg kan ook dienen als een bijkeuken, hobbyruimte of atelier. Wij maken uw tuinhuis op maat afgestemd op uw doeleinden zodat deze zo functioneel mogelijk wordt. Daarnaast is deze van hout gemaakt zodat het een natuurlijke uitstraling heeft en perfect bij uw tuin past.

 

Welke mogelijkheden zijn er voor een tuinhuis op maat?

Wilt u een groot en luxe bijgebouw of toch liever een klein en compact bijgebouw? Het is bij Henk van Leeuwen allemaal mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan een tuinhuis met overkapping, veranda, afdak, (zij)luifel of carport. Wij leveren de tuinhuisjes op maat in verschillende vormen, zowel rechthoekig als vierkant.

Houtsoort
Tuinhuizen en blokhutten zijn er in veel verschillende houtsoorten. De keuze van het houtsoort is zeer belangrijk voor de uitstraling. Denk bij houtsoorten bijvoorbeeld eens aan douglashout, eikenhout, geïmpregneerd vurenhout of grenenhout. Andere houtsoorten zijn in overleg wellicht ook mogelijk.

Ramen en deuren
Op het gebied van ramen en deuren zijn er ook veel verschillende mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld één of meerdere deuren? En moet deze naar binnen of naar buiten toe openen? Of wilt u liever een dubbele deur of schuifpui? Laat het ons weten en wij regelen het voor u. Daarnaast moet u ook nadenken hoeveel ramen u wilt hebben, of het een vast raam moet zijn, een uitzetraam, een draai-kiepraam of vleugelraam en of deze enkele-, dubbele of driedubbele glazen moeten hebben.

Dak
Voor het dak zijn ook veel verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen uit een traditioneel zadeldak, een eenvoudig plat dak, een piramide dak, rond dak of een dak dat schuin afloopt naar één kant. Daarnaast moet u ook een keuze maken of u dakleer, shingles of dakpannen wilt als dakbedekking.

Wat is het voordeel van een houten tuinhuis op maat?

Een houten tuinhuis of blokhut kunt u laten impregneren en kan daardoor goed tegen verschillende extreme weersomstandigheden. Kunststof gaat in principe langer mee maar het heeft geen natuurlijke uitstraling, het onderhoud is lastiger en het materiaal verkleurd sneller. Het blijft daarom niet zo mooi zoals u hem gekregen hebt. Dit is bij hout echter wel het geval.

 

Heb ik een vergunning nodig voor mijn tuinhuis op maat in Limburg?

Of u een vergunning nodig heeft voor het plaatsen hangt af van uw persoonlijke situatie en de plaatselijke wetgeving. De meeste gemeenten hanteren de volgende regels voor bijgebouwen die 2,5 meter of méér verwijderd staan van het hoofdgebouw:

  • Een bouwhoogte van maximaal 3 meter.
  • De totale oppervlakte mag niet meer zijn dan 30m2 (dit is inclusief eventuele andere bijgebouwen).
  • De strook binnen één meter van de erfgrens mag voor maximaal 10m2 bebouwd worden.
  • Het tuinhuis mag niet dienen als keuken of slaapkamer. Wel als garage, bijkeuken, atelier, berging of hobbyruimte.

Voor aanvullende wetgeving moet u de website van uw gemeente bekijken. Daarnaast gelden voor bijgebouwen binnen 2,5 meter van het hoofdgebouw, recreatiewoningen en woonwagens andere regels.

 

Wat kost een houten tuinhuis op maat?

Tuinhuizen en blokhutten op maat zijn er in veel verschillende soorten en maten. De prijs hangt af van de volgende factoren:

  • De oppervlakte (lengte, breedte en hoogte)
  • Het soort hout wat gebruikt wordt
  • Het soort en het aantal ramen en deuren
  • Het soort dak en het soort dakbedekking.
  • De fundering
  • Eventuele extra opties zoals bijvoorbeeld spotjes en houten bloembakken

Wij geven u graag advies over uw nieuwe tuinhuis of blokhut op maat. Kom langs in onze showroom en doe inspiratie op. Wij maken graag een vrijblijvend ontwerp gebaseerd op uw wensen en geven u een vrijblijvende offerte zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Mogen wij u binnenkort verwelkomen?

Eerst voorbeelden van tuinhuizen zien?

Ga dan alvast aan de slag op onze Pinterest-pagina boordevol inspiratie én schrijf u in voor onze nieuwsbrief! Blijf op de hoogte van onze laatste projecten en volg de nieuwste trends.

Email-teken

Met onze nieuwsbrief geven wij graag een kijkje in de keuken en blijft u op de hoogte van onze laatste projecten.